Fandt dette ældre indlæg om Copenhagen Pride, enjoy!

Da jeg var lille og boede i Vordingborg, der var der noget, som blev kaldt fagenes fest.

Det var en gammel tradition som var blevet taget op igen i start 80’erne i mange købstader (læs mere her).

I min hjemby var det de lokale forretnings drivende, der klædte sig ud, stillede sig op på en lastbil – som de også klædte ud – og kørte ned gennem byen’s hovedgade, endte på byens stadion, hvor der så var fest og sjov og ballade for hele familien. Det var rigtig sjovt og hyggeligt.

Hvor vil jeg så hen med det? Jo ser du.

I går var jeg så ude og se Copenhagen Pride (før kendt som Gay Parade) optoget, Jeg har ikke rigtig været ude og se optoget før, husker at jeg har nogle meget under eksponeret analog billeder fra et optog på Nørrebrogade, tror de er fra 1999 eller noget der omkring. Men jeg husker det som en masse fest gale homoseksuelle der var klædt ud i de vildeste kostumer, sindsygt flot og underholdende at se på.

Spol frem til 2015, hvor jeg står på Vesterbrogade og venter spændt på det farverige optog. Men hvad kommer der…. Fagenes Fest… ??

Jo der er da nogle enkelte personligheder ind i mellem der var helt fantastiske og vildt flotte at se på. der var også nogle “hold” ind i mellem – som var noget mere afdæmpet i fremtoningen – som kom fra diverse LGBT foreninger, og det var dem som jeg troede det hele handlede om.
Men langt største delen af optoget var bare forskelige firmaer og politiske partier, som lige skulle ud og vise flaget, om hvor tolerant og åbne de er.
Så jeg blev kastet tilbage til Vordingborg anno 1984, hvor jeg som 10 årig igen stod og kiggede på lastbiler med udklædt mennesker i. Jeg blev sgu en smule skuffet.

Nu kan man så spørge sig selv om LGBT Danmark har solgt ud?
Det synes jeg personligt lidt de har. Jeg godt se at de ved at det hele er blevet så stort, måske får noget mere omtale og opmærksomhed. Men jeg synes nu mere at budskabet drukner i ligegyldigheder og firmaer der skal promovere sig selv på LGBT’s bekostning.
Og der er bestemt heller ikke noget galt i at have sponsorer, men hvorfor skal de være med i optoget?
Jeg tror der ville komme lige så mange mennesker ud og kigge på optoget, hvis det kun var dem det virkelig handlede om der deltog, og optoget der ved kun var en brøkdel af hvad det er nu.
Men så ville budskabet også gå så meget klarere igennem, skulle jeg mene.
Jeg ved i hvert fald at jeg ville dukke op, for det er jo dem vi kommer for at se, ikke en kedelig lastbil fyldt med socialdemokrater eller venstre folk, med et regnbue flag på kinden.
Dette er selvfølgelig bare min personlige mening, og det kan godt være de vinder meget mere med den nuværende situation end jeg ved om. Jeg synes bare det er lidt ærgerligt.
Og måske bliver det sjovere næste år, nu når jeg ved at det er en slags Fagenes Fest med et twist.

Du kan læse meget mere om Copenhagen Pride på deres hjemmeside lige her.

Men heldigvis er der stadig noget flot og vildt at kigge på, og det skal i da ikke snydes for.