Jeg har al den tid jeg boede på Nørrebro, haft lyst til at se den jødiske kirkegård der ligge ved Guldbergsgade og Møllevej.

Men det har aldrig lykkes mig, jeg tror heller ikke den var åben for offentligheden denne gang.

Men så en dag da jeg var ude og triller med ham den lille (min søn), så jeg til min overraskelse at døren stod åben, jeg gik derover, og kunne læse at der nu er åben fra 01.04 til 30.09, mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og søndag fra kl. 10-18. Det er jeg ret sikker på er noget temmelig nyt.

Anyway, jeg gik ind for at se stedet, det viser sig at der er 6000 gravpladser – hvoraf kun ca halvdelen er markeret – på dette lille område, den første begravelse er fra 1693 og i over 200 år blev københavnske jøder begravet her. I dag bliver den ikke længere brugt.

Så er du i nærheden og indenfor åbningstiden, så kig ind, det er et ret specielt sted.